AĞUSTOS ve EYLÜL 2015

 Önümüzdeki iki aylık sürecin dinamiklerini merak edenler için :

 

Öz değerlere ve AŞKa odaklanma zamanı:

 

25 ve 26 Temmuz günlerinde Venüs ve Uranüs ardı ardına geri hareketlerine başladılar.  Venüs’ün geri hareketi özellikle Aslan Burçlarını, Uranüs’ün geri gidişi ise özellikle Koç Burçlarını etkiledi. Veya yükselen burçlarınız bu iki burçtan birisiyse, hayatınızdaki değişim başlangıçlarını daha hızlı bir şekilde fark etmiş olabilirsiniz. Bu değişen dinamiğin üstüne 31 Temmuz’daki dolunay geldi. Böylece değişimin getireceği sonuçlar daha net bir şekilde gözler önüne serilmiş oldu. Olaysal sonuçlar ve bunların yeni mesajları şimdilerde (Ağustos ortası) pek çoğumuzu kararları yeniden değerlendirme eşiğine taşımış olabilir.  

 

İşte bu aşamada hepimiz için hayatımızı adadığımız AŞKı 6 Eylül’e kadar yeniden ve yine yeniden değerlendirme zamanı olduğunu söylemeliyim. Gönlünüzde yatan en biricik isteğiniz nedir? Kimdir? Neyle ilgilidir? Yeniden içe dönüp bulmak ve sonrasında istemek için mükemmel bir zaman. Ateş elementinde doğanlar, yükseleni bu elementte olanlar veya kişisel gezegenleri ateş olanlar bir anlamda geri dönüş ve yeniden değerlendirme gerekliliklerini daha hızlı bir şekilde fark etmiş olabilirler.

 

Aralık 2014’den bu yana olup bitenleri tekrardan değerlendirme zamanı:

 

Gerçekten de genel olarak tüm burçlar için bir geri çekiliş ve içe dönüş zamanı. Yeniden – yeni koşullarla arzu edilen değişim ve özgürlük için değerlerin ve seçimlerin gözden geçirilmesi gereken zamanlardayız. Üstelik bu, Aralık 2014’den bu yana süregelen seçimlerin ve kararların da yeniden değerlendirilmesini gerektiriyor. Kişisel olarak belki kabul etmek istemediğimiz sorumlulukları üstlenmek ve sonuçlarının getireceği köklü değişimler için cesaretimizi sınamak zorunda kalacağız. Cesaret konusu ve yeniden inisiyatifi üstlenmek 6 Ağustos – 25 Eylül arasındaki dönemde ön plana çıkacaktır. Özellikle Venüs’ün ileri hareketine geçmesi (6 Eylül 2015) yeni seçimlerde ve kararlarda bir nebze netlik ve kararlılık sağlayacaktır.

 

Ancak 6 Eylül’den sonra eski isteklerinizin ve ihtiyaçlarınızın aynı olmadığını fark edebilirsiniz. Çünkü Aralık 2014’ten bu yana değişen öncelikler şimdi hepimizi farklı seviyede derinliklere ve tutkulara getirmiş olmalı. Üstelik özgürlüğün tanımı da hepimiz için yine yeniden değişiyor. “Biz” olmak belki eski anlamından daha farklı önceliklerle şekillenecektir. Bunun için henüz yeni şekillenen deneyimler devam ediyor. Yeni “Biz” kavramını 2016’nın ilk aylarına kadar olan süreçte şekillendirmiş olacağız. Şimdi ise bu “Biz”in içindeki bireysel isteklerimize ve değerlerimize odaklanmalıyız. Aralık 2014’de seçemediğimiz değişim önceliklerini şimdi daha net bir şekilde görebiliriz. Değişimin gereklerini ve bireysel öfkenin taşlaştırdığı yanlarımızı daha net bir çıplaklıkla fark edebiliriz. Sonrasında bu duyarsızlıktan sıyrılmak isteyip istemediğinizle ilgili olarak yerini yeni canlılıklara ve heveslere bırakan seçimleriniz hayatınızı değiştirecektir.

 

Eylül ayının önemi, kendinizi merkeze alabildiğiniz öz değerleri kararlı bir şekilde dışarıda ifade edebileceğiniz koşulları getirmesidir.           

 

Bu anlamda Ağustos ayı biraz nadasa bırakılan bir ay şeklinde hissedilse de aslında kişisel kararlılıkların yeniden gözden geçirilme süreci olarak önemlidir. En iyi ihtimalle kendinize odaklandığınızı ve değerlerinizi birey olarak yeniden gözden geçirdiğinizi var sayıyorum. 6 Eylül’den sonra ne istediğinizi daha kolay dış dünyaya ifade edebilir ve karşılık bulabilirsiniz. Bu karşılık, kişisel iradenizin gücüne ve o vakte kadar geliştirmiş olduğunuz çıraklık/uzmanlık deneyimine bağlı olarak değişecektir. Yani eğer yakın vadede olmasını istediğiniz hedefleriniz varsa bu hedeflere ulaşabilmek için şimdi değişen önceliklerinize ve değerlerinize odaklanın; biraz içe dönün. “Ben” diyebilmek için en hayati olanları bulun. Daha sonra, Eylül ayında önünüze çok çeşitli seçenekler ve elemeler çıkacaktır. Bunlardan kendi çıraklığınıza uyan uzmanlık ve gelecek vadeden önceliklere adım-adım yönelebilirsiniz. Çok çalışma ve sözü ciddiye almak kaydıyla geleceğinizi yeni ufuklara göre inşa edebilirsiniz. (aşağı yukarı iki buçuk yıllık bir söz olabilir bu). Ciddiye almanızı tavsiye ederim, şimdi kendinizi - sonra da gelecekteki hedeflerinizi ciddiye alın ve bunları bulabilmek için şimdi hemen kendinize – İÇE- odaklanın. Kasım ayından itibaren bu yeni seçeneklerin dış dünyada netleştiğini fark edebilirsiniz.

 

İçe dönüş’den kastım : hayatınızda yapmacık ve sahte olduğunu düşündüğünüz ne varsa bunlarla şimdi yüzleşin. Kendinizi dışarıda olduğunuz gibi ifade edebilmenizi engelleyen ne – kim - varsa şimdi onlara kapıyı gösterin. İçinizde ve yanınızda biricikliğinizi size yeniden ve yeniden sunan ne varsa onu hevesle yaşatın. Bunlara bir daha fırsat verin. Tek bir hayat ve canlılığınızı veren pek çok aşkınız var; hepsi size ait, biricik şimdi bunlardan en az birini büyütmek için kararlılık zamanı. Bunu kendinize nerede ve nasıl yaşatmak istediğinize karar verip uğruna savaşabilmeyi göze almak zamanı 9 Ağustos – 26 Eylül arasında olacak.  

 

Bol şans!

 

 

Sevgiler,

Meltem Ersoy 15 Ağustos 2015

 

 www.astrolojivebiz.com tüm hakları saklıdır - Tasarım: Hatice Çakmak  |  Uygulama: www.teknoakademi.com