GÜNEŞ TUTULMALARI ve 12 BURÇ 2016-2017

 

GÜNEŞ TUTULMALARI

 

2017 Şubat Ayı Güneş Tutulması Balık Burcu’nda

 

2015 yılının Eylül ayından itibaren Başak /Balık aksında yaşadığımız tutulmalar, sırasıyla Mart 2016 ve Eylül 2016 ‘da yeni derecelerde tekrar etti; 18 aylık bir periyodu içine alan bu dönemin sonuncu tutulması 26 Şubat 2017’de olacak.

 

Şubat ayına gelmeden önce, son oniki aylık dönemde (Eylül 2015 – 2016 ) yaşanılanların anlamını analiz ederek hayatı biraz olsun sadeleştirmek mümkün. Belki buna inanmak ve farkındalığı arttırarak hayatı daha verimli hale getirebileceğimizi var saymak “romantik masumiyetin” bir ifadesi ve dışa vurumu olabilir. Çünkü bu süreçte gerçeklikle kıyasıya test edilen hayallerimiz ve kabullenmelerle şekillenen önemli vazgeçişlerimiz olacak.

 

Bunları ihtiyaç ve gereklilik çerçevesinde farkındalığa tabi tu.tmak, belki sadece romantik ve idealist bir yaklaşım olabilir. Ancak bu içsel ve dışsal çatışmayı görmezden gelerek sadeleğin ipuçlarını bulabilmek de mümkün değil. Bu yüzden biraz hayalci romantizim biraz da gerçeklik payını koyarak yol almak mümkün olsun dileğindeyim.

 

Aşağıda burçlar bazında bunun ne demek olduğunu özetlemeye çalışacağım: Maalesef her türlü ipucunu burada söze dökmem mümkün değil, ama belki yazdıklarım size ilham verebilir ümidindeyim.

 

 

KOÇ : Günlük rutin hayatın ve işinizin ruhsal ve bedensel sağlığınız üzerindeki etkilerini analiz etmek zamanı. Bunun için yeni fedakarlıklar ve kabullenişler önünüzdeki seçeneklerin değişmesine ve yeniden yapılanmasına sebep olabilir. Hayatınızın kendi içindeki verimlilik rutinine dikkat etmeli ve önem vermelisiniz. Verimli olmayan, işe yaramayan ve gelişiminizi engelleyen yapıların (her türlü alışkanlığın) çözülmesine ve sadeleşmeye izin vermelisiniz. Önemli bir temizlik ve yeniden yapılanma zamanı diyebiliriz. Hayatınızdaki elemeleri titizlikle ve ciddiyetle ele almanız gerekiyor. Belki zaman zaman biraz inziva iyi gelebilir.   

 

BOĞA: Gelecekle ilgili hedeflerinizin hangilerinin uygulanabilir gerçekliğe sahip olduğuna dikkat ederek elemeler yapmalısınız. Bu elemeleri yapabilmek için önem kıstasınız eğlenmek ve sevmek olabilir. Hoşça vakit geçirdiğiniz konulara ve aşka yönelmelisiniz. Bunu yaparken gerçek aşklar ve hobiler olduğundan emin olabilirseniz işiniz kolaylaşır; aksi halde dayatma haline gelen hedeflerinizin uygulanabilir olmadığını fark etmek sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bu yüzden ister hobi, ister aşk deyin yaşamaya değer bulduğunuz eğlenceyi kendinize hediye etmeye özen gösterin.

 

İKİZLER: Kariyer ve kendini gerçekleştirme çağrısının duygusal ihtiyaçlara göre doğru yönlendirilmesi gereken önemli bir 18 aylık sadeleşme dönemi. Kariyere ilişkin hayaller ve idealler duygusal ve ailesel ihtiyaçların pratik gerçekliğine göre elenmeli ve geride bırakılmalı. Diğer yandan gerçek ihtiyaçların analizi hangi yolun seçilmesi gerektiğini pratik bir şekilde ortaya koyar ve bu gereklilikler daha net bir şekilde hangi hayallerin gerçekleşeceğine dair önemli ipuçlarını sunarlar. Genel olarak dış dünyadaki başarılardan ziyade iç dünyanın ihtiyaçlarına odaklanılması gereken bir dönemin temsilidir bu Güneş Tutulmaları. Hayatınızın ve kariyerinizin geri kalanını planlamak ve güvence altına almak istediğiniz önemli bir dönemdesiniz. Seçimleri sadece dışsal düzenin faktörlerine göre yapmamanızı öneririm.

 

YENGEÇ: Hayata bakış perspektifinin önemli değişimlere uğrayacağı bir 18 aylık dönem. Kısa ve uzun vadeli tüm kararların ve sorgulamaların tekrardan gündeme geleceği yeni bir öğrenme, sorgulama ve yakın çevreyi çeşitlendirme süreci. İletişimin her türlüsünün fazlasıyla ön plana çıkacağı ve sorgulamaların pratik gerçeklikler çerçevesinde olmasının gerektiği bir dönem. Diğer yandan, cevapların da dikkatle dinlemesi, analizden geçirilmesi ve doğruyla yanlış ayrımının özenle yapılması gereken önemli bir dönem. Fazla detayın altında öğrenme sürecinin engellerle karşılaşması da çok muhtemel. Bu yüzden gelen bilgilerin analiz edilmesi ve doğruluk süzgecinden geçirilmesi önemli. Tüm bu iletişim çabası büyük ihtimalle yeni bir eğitim, öğrenim ve öğretim başlangıcını da beraberinde getirecektir. Ayrıca bu dönem inançların ve prensiplerin pratik hayat gerçekliğiyle test edildiği bir dönem olarak da, daha sonraki hayat hedeflerinin değişmesine sebebiyet verebilir. Genel olarak tüm inanç sisteminizi sorgulamanıza yol açacak yeni gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bunlarla birlikte hayat felsefeniz ve perpektifiniz değişecektir. Perspektif değişimi hayatı komple yeni ufuklara taşıma özlemini de beraberinde getirir. Eğer basın-yayın/eğitim-öğrenim veya yurt dışı bağlantılı bir işiniz varsa bu tutulmalar sizin mesleki hayatınızı da komple yenilemenizi gündeme getirecektir.

 

ASLAN: Güneş Tutulmaları kişisel değerler konusunu tüm detaylarıyla gündeme getirmiştir. Bu yüzden ilişki alanında önemli değişimlerin yaşanması ve bunların beklentilerinizle beraber baştan sona analiz edilmesi gerekebilir. Mevcut birlikteliklerin değeri yeniden değerlendirilecek seviyeye gelebilir. Bu dönem özellikle ben/biz dengesinin veya dengesizliğinin fazlasıyla vurgulanacağı kritik bir gerilim dönemi olacaktır. Bazı ilişkiler kendiliğinden sonlanacak ve bazıları da kendiliğinden başlayarak derinleşecektir. Bu anlamda ilişkide karşıdakiyle bir olmak için duyulan dayanılmaz özlem artabilir ama yaşanılan değerler çatışması pratik gerçekliğin ve işlevselliğin ortaya çıkmasını kaçınılmaz hale getirecektir. Dolayısıyla romantizm ve gerçeklik çatışması Aslanlar için özellikle değerler ve ilişkiler alanında önemli gerilimlere sebep olabilir.

 

BAŞAK: Tutulmaların gerçekleştiği burç çiftinden birisi olan Başaklar için, ilişkiler ve kimlik çatışması veya dengelenmesi aşamasından bahsedebiliriz. Kimliğin ön plana çıkması gereken gerçekler, ilişkilerin içinde teste tabi olacaktır. Bir çok ilişki bitebilir ve kimliğe daha uygun olan seçimlerle yeni ve eşitlikçi ilişkiler kalıcı hale gelebilir. Bu zamana kadar karşı tarafa yapılan yansıtmaların şimdi çözüldüğüne şahit olan Başaklar için bu dengenin kurulması hiç de kolay olmayacaktır. Gerçekçi analizlere ve geri bildirimlere ihtiyacı olan Başaklar için bu değişime adapte olmak fazlasıyla esneklik ve bağışlayıcılık gerektirecek. Ancak gene de dönemin sonunda kendi kişilik yapılarına ve benliklerine uygun olan ilişkilerle yollarına devam edecekleri yeni bir süreç onları bekliyor olacak.

 

TERAZİ : Hayatlarında pek çok çözülmenin yaşandığı Teraziler için zor olan yeni ve verimli bir rutin kurabilmek. Ne yazık ki kendiliğinden gelişen yeni gelişmeler onların tüm hayat rutinlerini çözecek ve yerine henüz yenilerini getirmeyecek. Bu yeni seçimlerin geleceğe giden projeleri ortaya çıkarabilmesi için sürecin tamamlanmasını beklemek zorunda kalacaklar. Karmaşa ve kendilerinden gizlenen gerçekler Terazilerin objektif olmalarını bir hayli zorlayacağa benziyor. Sağlıklarını kaybetmemeleri için yolunda gitmeyen rutinlerini değiştirmeye razı olmaları ve mükemmeliyetçilik konusunda ısrarcı olmamaları gerekiyor. Hayatın onlar için yeni planları var ama bunların ortaya çıkması en iyi ihtimalle 2017’nin ikinci yarısından sonra olabilir. Özellikle Ağustos 2017 bu açıdan ön plana çıkan bir dönemin başlangıcı olacak.

 

AKREP: Gelecekteki hedeflerin belirlenmesi ve projelerin seçilmesi için gerçekçi analizlerin yapılacağı bir dönem. Pek çok projeden hangisine yönelmek gerektiği konusunda kararlı olamayan Akrepler için durum biraz daha karmaşık bir hal alabilir. Ebeveyn olan akrepler kendilerini çocuklarının hedefleri için feda etmeye hazırlar. Oysaki bu fedakarlığın kişisel hedeflerin önüne geçmesi hayattaki tatminsizliğin artmasına sebebiyet verebilir. Grup çalışmaları ve grupla yapılacak olan tüm aktiviteler bu sene Akrepler için önerilebilir. Diğer yandan gelecekle ilgili planlarının değişmesiyle karşı karşıyalar. Ancak bunu yaparken gerçekten kendi seçimleriyle hareket edip etmediklerine dikkat etmelerini öneririm. Çünkü belki kaçış, belki bir aşk bahanesi ve belki de çocuklarının mecburiyeti bahanesiyle kaçış kararları içinde olabilirler. Önemli olan kim ne derse desin, kendi kararlarını kendi bireysel ihtiyaçlarına göre almaları ve bunu birlikte hareket edecekleri insanların seçimleriyle beraber gerçekleştirme yollarını da aramaları olacaktır. Aksi taktirde yüzleşilmeyen idealler ve istekler gelecekte mutsuzluk kaynağı olarak problemlerin büyümesine sebebiyet verebilir.   Hayat sahnesinin neresinde yer almak istediklerini seçmek ve bunu herkesten farklı bir duruşla nasıl yapacaklarını keşfedecekleri gelişmeleri yaşayabilirler. Yaş ve olgunluk seviyesine göre oldukça farklı seviyelerde yaşanacak olaylar silsilesi söz konusu olacaktır. İleri yaştaki Akrepler için olgunlukla gelen yeni ve zevkli girişimler ve hobiler ön plana çıkarken, henüz hayatının gençlik döneminde olanlar için aşklar  ve flörtlerle canlanan yeni bir dönemden veya çocuk sahibi olmakla değişen yeni bir yıldan bahsedebiliriz.

 

 

YAY : 2016-2017 tutulmaları Yay Burçları için çok önemli ve köklü yeni kararları getirdi. Kendilerini önceliklendirmeyi ciddiyetle yapmalarını gerektiren yeni olaylar ve gelişkmeler yaşadılar. Tercih yapmak ve öncelikledirmek hiç kolay olmamış olabilir. Üstelik sadece bir yılda işleri bitmiyor, iki sene bu tercihlerin sürüdürülebilir olması ve sonuçlarının tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Hayatın getirdiği çağrılar son derece ciddi sonuçları olan değişimleri gündeme taşıyor. Belki belli dönemlerde kısıtlandıklarını ve bazı tercihleri yapmaya mecbur kaldıklarını hissedebilirler; ama bu mecburiyetler aslında gerçekçi olmalarını ve iç dünyalarıyla sağlam bir bağlantı kurmalarını sağlayabilir. Dolayısıyla zor ama sabırlı olmaları gereken bir dönemi ruhsal çağrılarını gerçekleştirmek için artan bir olaysallık içinde geçirebilirler. Zaman zaman yalnız kalmaları kararlılıklarını arttırabilir ve kendi önceliklerini belirleyebilmelerine yardımcı olabilir. Bu dönemde alacakları kararlar hayatlarının yönelimini değiştirecek nitelikte. Bu yüzden kariyer ve aileyi ilgilendiren seçimlerini sabırla ve yavaş yavaş uygulamaya almaları gerek. Eskisine nazaran hayata daha ciddi ve ağır başlı yaklaştıkları bir dönemdeler. Bu bazen oldukça sıkıcı gelebilir.  

 

OĞLAK: 2009 senesinden bu yana önemli varoluşsal sorgulamalar yaşayan Oğlaklar için bu tutulmalar, hayata bakış açısının ve temel yaşam felsefelerinin yeniden şekillendiği olayları getiriyorlar. Sorgulamaların ve cevapların değişmesi gereken yeni olaylar ve gelişmeler : Yeni kararlar demek! Şimdiki aşama yeni bir perspektif oluşturmak ve yeni soruları sormakla ilgili. Soruların anlamı değişeceği için cevaplar da şaşırtıcı olabilir ve planların yeni yılda yeniden gözden geçirilmesi gerekebilir. Hayatının farklı fazlarında olan Oğlaklar için tabiiki seçimler önemli ölçüde farklılık gösterecektir. Özellikle eğitim hayatında olan Oğlaklar açısından köklü değişimlerin olacağı, yeni fırsatların olaysal bir şekilde önlerine çıkacağı yurt dışı bağlantılı yeniliklerin gelişeceği bir yıl söz konusu.

 

KOVA: Kişisel değerlerin sorgulanması ve ilişkiyi derinleştiren paylaşımlar ben-biz dengesinde önemli değişimleri ortaya koyabilir. Gelecekle ilgili ciddi planlar yapmak ve öncelik belirlemek öncelikli hale gelebilir. İlişkilerde taahhüde girmek veya ortak ve kişisel değerler konusunu ilişkiye adapte edebilmek olaysallık içinde gün yüzüne çıkabilir. Birlikteliği derinleştirmek, paylaşımı arttırmak ve ilişkiyi bu yeni haliyle geleceğe taşıyabilmek yeni gelişmeleri gündeme getirecektir. Tüm bu yaşanan yenilikleri kişisel değer sistemine adapte edebilmek yeni bir ben- biz dengesi oluşturmayı gerekli hale getirebilir.

 

BALIK: Güneş tutulmalarının olduğu burçlar “Balık/Başak” ikilisi olduğu için bu iki burçta önemli kişisel seçimlerin gündeme gelmesi söz konusudur. Tercihler geleceğin yeni rutinini belirleyecektir. Bu yüzden artan sorgulamalar ve olaysallık özellikle ilişkiler alanında belirgin şekilde gerginliklere ve yeni bir denge arayışına sebep olabilir. Balıklar için bu yıl alacakları kararlar kendi iç dünyalarına daha uygun bir dış dünya yaratmalarını öncelikli hale getiriyor. Bu yüzden ilişkilerinde ve tüm kişisel kararlarında kendi içsel ihtiyaçlarına uygun değişiklikler yapmalarını gerektiren olaylar yaşayacaklardır. Karşılaşılan yeni olaylar ruh eşlerini bulmaları için önemli bir çağrı niteliğinde olabilir. Pür dikkat önlerindeki yeni karşılaşmalara ve yeni gelişmelere dikkat etmeleri çok önemli. Hayatlarının direksiyonunun başına geçtikleri sorumluluk üstlenme yılı ve gelecekte şimdi ne ekerlerse onu biçecekleri önemli bir dönem.

 

       

Meltem Ersoy MA  

11.11.2016 22:20

 

 

 

 www.astrolojivebiz.com tüm hakları saklıdır - Tasarım: Hatice Çakmak  |  Uygulama: www.teknoakademi.com