12 Ocak 2017 Dolunay Yengeç'de

 

Yazının tonlaması için referans memleket : Türkiye – Istanbul.

I)                    NEPTÜN VE SON GÜNEŞ TUTULMASI ÜZERİNE NOTLAR:

Eylül’deki hedefler çözüldü anlamını yitirdi – tekrar sil baştan – neredeyse son iki yılın (Nisan, 2015’den itibaren) belki de pek çok kişi için özeti bu cümlede gizli olabilir. Çünkü Neptün, son kez 9 derece Balık’tan geçti. Hatırlarsanız son Güneş tutulması Eylül, 2016’da tam bu derecenin karşıtlığında Başak Burcu’nda olmuştu. Belki dikkatli olanlar aradaki bağlantıları ve hayatlarında yapmakta oldukları tercihleri birbirleriyle bağlantılandırarak yorumlayabilirler. Bu ne demek? Artık bir dönem kapanıyor ve siz sonuçlarıyla iyi veya kötü karşı karşıyasınız demek. Artık yapılacaklar elden çıkmış ve şimdi hayatın burnunuzun dibine getirdiği olasılıklarla baş başa kaldınız demek. Akışta kalabilmek için çırpınmayı bırakıp, bir an önce hayatınızda olup bitene dikkat kesilin demek. Yakın geçmişin fedakarlıklarını yapmış olmalısınız. Bunlar size hayal kırıklığı ve hüsran getirmiş olabilir. İyi haber bir dönem bitti ve siz artık gerçekleri daha net görebiliyorsunuz. Kötü haber bunlar değiştirilebilir veya düzeltilebilir değiller. Kabullenme zamanı şimdi. Kandırılmışlıklar, yalanlar, hayal kırıklıkları ve büyük beklentiler sadece yeniden ulaşılabilir olmanın dışında sadece kabullenilerek hayatınızda fark yaratabilirler. Bu fark şimdi neleri önceliklendiriceğinizle ilgili olacaktır. Bu kabullenişlerden sonra hala aynı taktiklerle mi yola devam edeceksiniz? Yoksa farklı bir fedakarlık aşamasına geçip yola devam mı edeceksiniz?

Örneğin Aşk – hala aşık mısınız? Hala körü körüne aynı idealleri mi savunmaktasınız ? Neler değişti ? Neler geride kaldı? Neler şimdi kurtarıcı olarak gözüküyor? Son pişmanlıklarınız, sizi kendiniz olmaktan alı koyanlarsa eğer, bırakın oları; yolunuza bildiğiniz gibi gene kendi bütünlüğünüz için devam edin; çünkü geçmişte kalan hiç bir şeyi artık düzeltemezsiniz. Suçluluk sizi bu çabaya yönlendirse bile, mümkün olduğu kadar bu gün ve bu anda kalmak gerek. Yapabildiğiniz kadar önlemleri ve tedbirleri gelecek adına değil, bu gün ve burada kalabilmek için alın. Gelecekle ilgili yeni öncelikler belirlemek mümkün, ama bu henüz sadece farkındalık aşamasında. Son uygulamaları ve kararları şimdi yapmanız pek mümkün gözükmüyor. Hangi bırakışlarla ve hangi vaz geçişlerle olacağına ise Ağustos ayının sonunda karar vermeniz daha mümkün gözüküyor.

II)                  DOLUNAY YENGEÇ’TE

Bu dolunay hepimiz için temel güvenlik konularını bir kez daha gündeme taşıyor. Hayata güvenli bir şekilde devam etmek ne derece mümkün? Endişelerden ne ölçüde bu “ana” ve "bütünlüğe" odaklanabiliriz? Hırslarımız ve güç arzumuz nereye kadar bizi biz olmaktan uzaklaştırır? Bunun adı özgürlük mü, yoksa esaret mi? Elzem, hayati ve vaz geçilemez olan nedir?  Empati erdemini ne zaman - neden kaybettik?

26 Şubat 2017 de bir Güneş Tutulması var, bu dolunay onadan önceki uyarı ve farkındalık çanları gibi. Etkisi uzun ve beklenmedik sürprizlere açık uçlu gelişmeler ve sonuçlar getiriyor. Söyleyebileceğim özet şey : Hiç bir şeyin beklediğiniz gibi gelişmeyeceği yönünde olabilir. İyi anlamda yorumlamak için karamsarlığınızın da beklediğiniz gibi sonuçlanmayacağı yönünde yorumlar yapılabilir. Ama eğer iyimser bir kurtuluş mırıltısı içindeyseniz bunun da gerçekleşmesinin sadece ve sadece kendinize bağlı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yani kendinizden başka bir kurtarıcı yok ve bunun da son derece mutlak ve dünyevi bir bedeli var.

Bu dolunayın 2 ve 5 yıllık dönemlere uzanan sonuçları olacak. Bu yüzden dikkate değer - bu gün ve bu hafta yaşadıklarınız. Hatta 29 Aralık’tan bu yana hayatınızdaki gelimelerin hepsini dikkate almalısınız.

 

 www.astrolojivebiz.com tüm hakları saklıdır - Tasarım: Hatice Çakmak  |  Uygulama: www.teknoakademi.com