21 Ağustos 2017 Güneş Tutulması'na bir kala...

 10 Temmuz haftası yeni başlangıçlar öncesi sessizlik haftasıydı, - niyetler, planlar, ihtiraslar ve değişim arzusu havada bir nebze asılı kaldı. Belki geri planda veya yer altında tutuldu ama daha da güçlendi. Hatta bazı durumlarda niyetler ve ihtiraslar takıntılı bir şekle bile bürünmüş olabilirler veya tam tersi sanki hiç ilginiz yokmuş gibi değersizleştirmiş olabilirsiniz. Duyguları ve ihtiyaçları gündeme almayı geriden gelen bir çekimle, sessiz ve bile-bile bir sonraki sefere bırakırsınız, her şeyi ve hepsini, külliyen bırakmak bir süre için rahatlatıcı gelebilir. Aslında bir şeyleri geride bırakıp, bitmesi gerekene kesin bir sınır çizmek için olumlu bir dönemdeyiz. Ancak bu, neyi- niçin bıraktığınızın farkındaysanız kalıcı bir çözüm olabilir, eğer sırf yüzleşmemek için bırakıyorsanız; o zaman çok uzun bir süre mahsende bir grup hortlak besleyebilirsiniz.

10 Temmuz haftası özellikle kontrol altına almak istediğiniz duygusal ihtiyaçlarınız veya eskiden gelen anılar ön plana çıkmış olabilirler. İşin ilginci kontrolü başardığınızı düşünüyor olabilirsiniz ama önümüzdeki hafta pek çok şey değişiyor ve farklı dinamikler rüzgarların beklenmedik şekilde değişmesine sebep olacak.

Bu değişimden bahsetmemin önemli bir sebebi Ağustos ayındaki Güneş tutulması için size ön bilgi verebilmek:

Bu tutulma daha önce 1998 yılında gene aynı derecede olmuştu. Yaşı müsait olanlar hatırlarlar. Eğer 19 yıl önce bu tutulma hayatınızda önemli bir değişime sebep olduysa şimdi bu sürecin sonuna ve yeni bir başlangıcına geldiniz demektir. Hatıralarınız size belki iyi veya kötü demeye başlamışlardır bile. Huzursuzluğu fark etmeniz uzun sürmemiştir. Çünkü, Güneş Tutulmaları engellenen güçlü bir enerji birikiminin daha sonra  serbest kalmasıyla açığa çıkan bir gerilimi önceden hissetmenize sebep olabilirler.

 

Belki sadece yeni bir şeylerin başlamakta olduğunu ama bunun tam olarak ne olduğunu bilmediğinizi hissedebilirsiniz. Nadiren farkında olarak yaşanan değişimler ve seçimlerdir bunlar. Genellikle dürtüsel ve bilince çok sonra çıkabilen arzular olarak yaşanırlar. Bu yüzden astrolojide tutulma zamanlarına çok yakın olan dönemlerde önemli büyük değişimler için karar verilmemesi tavsiye edilir. Bunun bir faydası var mı bilmiyorum, pratikte uygulamak mümkün mü acaba? Çünkü ancak farkında olduğunuz şeyleri erteleyebilir veya planlayabilirsiniz. O halde şimdi öncelikle,  19 yıl önce yapmış olduğunuz tercihleri ve yeni başlangıçları düşünün. O dönemin hangi fazındasınız şimdi? Büyük ihtimalle önemli bir bitiş yaşamış olmalısınız, çünkü şimdi yeni bir doğuş başladı ve bu yeni doğan eski tecrübelerinizle birlikte daha güzel ve daha tatmin edici büyüyebilir. Bu döngü de 19 yıl sürecek, acele etmeden tadına vararak yaşayabileceğiniz bir 19 yılınız daha var.

 

Eğer gençseniz veya geçen 19 yıl sizin için hiç bir şey ifade etmiyorsa, ya da yeniden hatırlamak isterseniz : 

Bu Güneş Tutulması, 21 Ağustos 2017’de Aslan burcunda. Yani sizin özünüzden bir çağrı, bir neşe ve aşk çağrısı. Bu çağrıya davet ediliyorsunuz – nasıl cevap vereceğinizi seçmenizi isteyecek olaylar. Acele etmeden, kendinizi gene sadece kendiniz merkeze alarak, her seferinde bir adım atarak büyük mesafeler kat edebilirsiniz. Bu yolculukta yalnız olacağınızı hatırlatmalıyım. Çünkü genellikle aşk denince iki kişi akla getirilir. Oysa ki aşk tek kişilik bir maceradır, çünkü sadece sizi ve ruhunuzun özünü ilgilendirir. Bu varoluş seçimi tek kişilik bir merkezden yayılır. İşte, aslında gelen davet de o merkezedir.

Bu perspektiften bakınca belki farklı seçeneklerin farkına varırsınız. Belki de daha şevkle sarılırsınız önünüze çıkanlara.

Tesadüflere 16 Temmuz haftası ekstra önem verin ve işaretlerin hangi sapağa doğru yönelttiğine dikkat edin. Bu şekilde bulmaca çözmek eğlenceli gelebilir. Eğer bu eğlenceyi kaçırırsanız önümüzdeki haftaları bir hayli gergin geçirebilirsiniz. Öyleki yeniden çözülebilmek için belki de tıbbi müdahaleye başvurmanız gerekebilir.

 

Eğlenceyi kaçırmamanız dileğiyle!

 

Astrolog Meltem Ersoy, MA.  

   

 www.astrolojivebiz.com tüm hakları saklıdır - Tasarım: Hatice Çakmak  |  Uygulama: www.teknoakademi.com