353 YIL ÖNCE ve ŞİMDİ

 Çok önemli zamanlardan geçiyoruz.

En Son 1664 Yılının Kış Dönencesi’nde Olmuştu!

21 Aralık Kış mevsiminin başlangıcıdır ve astrolojik yeniyıl olarak da söz edilen önemli bir tarihtir. O gün Güneş Oğlak Burcu’na geçer; ancak bu sene çok nadir olan bir birliktelik de aynı anda gözlemlendi. Satürn ile Güneş, Oğlak Burcu’nun en başında buluştular; tam eşikte. Kış Dönencesi’nin yaşandığı gün,  zamanın efendisi olan Satürn de kendisi için önemli bir başlangıç yapıp, 29 yılda bir ziyaret ettiği krallığına, (yöneticisi olduğu) Oğlak Burcu’na geri döndü. Bu nadir tarih eşzamanlılığı en son 1664 yılının 21 Aralık’ında yaşanmıştı.  

21 Aralık’tan önceki 18 Aralık yeniayı da önemli, ancak bu yeniay yeni başlangıçlara olduğu kadar aslında bir çeşit biten, tamamlanmış bir olgunlaşmaya da işaret ediyor. Bu yüzden 18 Aralık’taki yeniay tamamen taptaze başlangıçlardan ziyade uzunca bir süredir gündemde kalan kişisel sorumlulukların getirdiği yeni yapılanmalara işaret ediyor. Tabiiki yeni bir tohum var içinde, ama kökleri çok eskilere dayanan yeni bir tohum bu; belki iki buçuk sene önce Satürn Yay Burcu’na ilk girdiği döneme ait bazı yeni başlangıçların evrilmesi ve yeni önceliklere yer açması da diyebilirim.

Bu yeniayın hemen arkasından 21 Aralık’ta daha önemli sayılan yepyeni bir başlangıç işareti var. Güneş ve Satürn Oğlak Burcu’nun hemen kapı eşiğinde tam 21 Aralık’ta biraraya geliyorlar. Sanki tüm insanlığı yeni bir farkındalık ve yeni gerçekçi adımların gerekliliği için uyarıyorlar. Bu kısa yazıda insanlık konusuna değinemeyeceğim için, ben gene kendimiz için ne yapabiliriz onu yorumlamak istiyorum. Belki astrolojide bu nadir oluşan işaret, her bir bireyin aynı zamanda insanlığın problemleriyle ilgilenmek için şu anda sadece kendisine konsantre olmasını hatırlatan önemli bir başlangıç olabilir. En azından yapabileceğimiz kadarını yapmakla sorumluyuz ve bu kendimiz için, yani bireyliğimizin istikrarı için esas yükümlülüğümüz olabilir.

 

Belki son haftalarda üzerinize gelen ve bir çağrı gibi yayılan ciddiyet gerekliliğini hissetmişsinizdir. Duyarlı ve kendini dinleyen biriyseniz bu mümkün. Farklı bir içe dönüş isteği, kimi zaman bir öfkeyle gelen anımsamalar ve karamsarlık denecek kadar korku getiren bir ciddiyet. Alışık olmadığınız bir ciddiyet belki…tavrınız veya kendinizi ifade ediş biçiminiz değişmiş olabilir. Eğer böyle bir ipucu varsa sizin için, işte bu işaretin derinlere inen anlamını bulup çıkarmak adına çaba harcamanızı tavsiye ederim. Çünkü şimdi oluşmakta olan her şey aslında sandığınızdan daha büyük bir öneme ve anlama sahip. Bunu bilince çıkarmak için doğru zamanlardayız. Acele etmeden her seferinde bir adım ile en gizemli bilmeceleri bile tutkuyla çözmeniz mümkün. Bu son derece basit bir şey veya bir hayli karmaşık bir bilinmezlik de olabilir. Ancak kişisel olarak etkisi ve anlamı oldukça derin olacaktır. Kendi değişim gücünüzü keşfetmek ve yeniden başlatmak için bulunmaz çok ender bir fırsat! Ancak öncelikli bir koşul var- acele yok. İkincil koşul da beklenmedik sürpriz değişimlere ihtimal vermek. Hayatın cilvesi ve mesajı her zaman bunu içinde barındırır ama bilinç isteksizce görmezden gelir. Belki şimdi bu yeni öncelikleriniz veya dış dünyada ses bulan yeni benliğiniz, sürprizlere daha toleranslı olabilir. Özgürlüğün kıymetini ve hayatın bir lutfu olduğunu anlamlandırabilir.

Özet olarak : Bu dönemde başlatılanlarla ve seçilen önceliklerle herkes kendince kendi özgürlüğünün sınırlarını kuracak…gelecekteki her bir adımdan şimdi sorumluyuz. Bu her zaman böyle ama belki hiç şimdiki kadar bilince çıkmaya kararlı olmamıştı. Hiç bu kadar kesin olmamıştı. Bu nedenle şimdiyi gelecekten ve geçmişten ayıramayacağız. Hepimiz kahin ve hepimiz kısıtlı bir insanız. Sınırlarımız dahilinde bu günü ve geleceği şimdinin içinde yaşıyoruz ve biliyoruz. Hayallerimizle, imgelerimizle, rüyalarımızla, cesaretimizle ve seçimlerimizle biliyoruz! Neye meydan okuduğumuzu da biliyoruz…önümüzdeki iki yıl boyunca bunların gerçek deneyimlerle şekillenmiş hali tek bir yere varacak: kendimize. Bu yeni ve nadir oluşumun heyecanı sanırım bunun içinde gizli!   

Ya şimdi varsın yada...

  

Sevgiler, iyi seneler.

Kendinizle başbaşa kalabileceğiniz zamanları uzattığınız sade bir yıl diliyorum. 

 www.astrolojivebiz.com tüm hakları saklıdır - Tasarım: Hatice Çakmak  |  Uygulama: www.teknoakademi.com