Cennet mi - Cehennem mi ?

29 Kasım Yeniay Yay Burcu’nda –

Türkiye saatiyle 29 Kasım günü öğleden sonra 3:17 ‘de Yay Burcu’nda oluşan yeniayın dinamikleri hayatımıza bir yandan artan rekabet arzusu diğer yandan ise adaletli bir beraberlik ve eşitlik arayışı olarak yansıyor. Ancak (maalesef) gene hiç bir şey göründüğü gibi değil; bu yüzden (ön) yargılarımızda ve arayışlarımızda yanılma payımız, hayallerimiz ve ideallerimiz çok yüksek.  Gerçekçi olabilmek bir kez daha imkansız. Üstelik bu yeniayın Şubat ayının sonunda gerçekleşecek olan Güneş Tutulmasıyla da meydan okuyan bir bağlantısı var. Yani şimdi yaşadıklarınız ve yapacaklarınız Şubat ayında bir teste tabi tutulacak. Bu testi sadece bir aylık bir şey gibi düşünmeyin, bazıları için hayatlarını köklü bir şekilde değiştirmelerine yol açacak seçimler ve beklentiler söz konusu olacak.

Aslında bu bahsettiğim köklü değişimin başlangıcı Eylül ayındaki Güneş Tutulmasıyla ortaya çıkmış ve sırasıyla bundan sonraki her ay yinelenmiş bir dizi gelişmeyle alakalı. Yani tamamıyla yeni bir şey değil ama sonuçlarını veya geri bildirimini Şubat ayında öyle yada böyle almanız mümkün.

Demek istediğim, bu yeniay sadece sıradan bir yeniay değil. Eylül ayından bu yana gelişen bir dizi olayın yeni ve yüksek bir aşaması. Geleceğe açılan yeni bir yolculuk çağrısı, yüksek beklentiler ve iyimserlikle yola devam etmek mümkün. Fakat uyarmak istediğim şey, şimdiden öngördüğünüz risklere karşı alınabilecek kolay önlemleri almanız. Aklınızdan geçen, sezgilerinizin size yinelediği ama tatlı bir iyimserlikle boş verdiğiniz ne varsa bu konuda basitçe ve kararlı bir şekilde önlemlerinizi alıp, gerisini de akışa bırakmanızı öneririm. İnançlarınızın ve beklentilerinizin izlediğiniz yolda, verdiğiniz kararlarda büyük etkisi olacak. O yüzden neye inandığınıza, neyi hayatınıza çağırdığınıza ve neyi bildiğinizi zannettiğinize dikkat edin.

Eğer sadece rekabet ve hırs dünyasıyla çevrili bir hayatınız varsa şimdi ektiklerinizle ilgili gelecekte büyük bir hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Sürekli düşman yaratmanın yıkıcı sonuçlarıyla Şubat ayında karşılaşabilirsiniz. Diğer yandan, doğal varoluş rekabetinin içine diğerleriyle dengeli birliktelikleri ve sosyalliği de alabiliyosanız, o zaman Şubat ayında hayatın önünüzde açtığı bireysel yolculuğunuza devam etmek için ayrılıklar yaşayabilirsiniz. Arada büyük bir fark var, birisi salt rekabet ve iktidar hırsıyla hayata meydan okumak ve tam da ektiği gibi bir düşmanlıkla ve meydan okumayla yüzleşmek; diğeri ise her bireyin birey olabilmek için belli dönemlerde göğüslemesi gereken bir ayrılık. Ortak dinamikleri ise bu yolda sürprizlerle karşılaşmaları olacak.

Bu yüzden şimdi tutku ve hırslarınıza dikkat edin. İhtiraslarınız için göze aldığınız bedellere dikkat edin. Eğer onlarda kendinizi görebiliyorsanız sorun yok, adım-adım ilerleyin. Acele etmeden, sonuca ve yargıya varmadan her seferinde bir adım şeklinde ilerleyin. O zaman Şubat ayında hangi yol ayrımında olduğunuzu hayat önünüze getirecektir.

Yazının devamını www.sanatatak.com/category/hayati ‘den okuyabilirsiniz.

Yargılanmadığımız ve hoşgörüyle karşılaştığımız bir ay diliyorum hepimize.

 

Sevgiler,

Meltem Ersoy , M.A

27 Kasım, 2016

 www.astrolojivebiz.com tüm hakları saklıdır - Tasarım: Hatice Çakmak  |  Uygulama: www.teknoakademi.com