2017 YILINDA BURÇLAR

12 BURÇ -ama 

 

Bir değişiklik olsun diye Kova’dan başladım:


KOVA : 2017 yılının ilk sekiz ayı farklı sonraki dört ayı farklı aşamalarda öncelikler getirecek. Birinci bölüm son bir yılın devamı niteliğinde son hazırlıkları getirecek. Bu hazırlıklar gelecekle ilgili planların ciddiyetle ele alındığı, önceliklerin kaynaklara ve paylaşımlara göre yeniden belirlenmeye çalışıldığı bir zaman ve bu süreç hala devam ediyor. Ancak geçtiğimiz son aylarda kararlarda zorlanma ve belirsizlik bir hayli kafa karışıklığına sebep olmuş olabilir ve kişisel önceliklerin sıralanması gecikmiş olabilir. 2017 ile ilgili iyi haber, bu kafa karışıklığının azalması ve kararlarda önemli değişimleri 2016 Aralık ve 2017 Mayıs aylarında deneyimleyebilir olmanız. Ayrıca yılın ilk üç ayında fırsatların sürdürülebilir şekilde önünüzde açılması. Zorlayıcı haberse, Nisan - Ağustos döneminde pek çok şeyi yeniden revize etmeniz gerektiği. Özellikle iletişim ve yakın çevreyle (kardeşlerle) olan ilişkilerde Mart ayında problem yaşayabilir olmanız, ayrıca o dönemde içe dönüş sürecinde kalmanız. Sosyallikten feragat ederek kendi planlarınıza öncelik vermeniz nedeniyle yalnızlık ve suçluluk hissetmeniz. Bu dönemde alışık olmadığınız şekilde kendinize öncelik vermeniz gerekebilir. Bu nedenle yakın çevrede ve kardeşlerle olan ilişkilerde pek çok yanlış anlaşılmalar ve gönül kırıklıkları içinde kalmanız söz konusu olabilir. Yanlış verilerle kararlar vermeye yatkın olduğunuz bir dönem. Bu yüzden sonradan fikir değiştirmeniz gereken bir süreçte kalabilirsiniz. Mayıs ayı tekrar sorgulamak ve değerlendirmek için elverişli bir ay. İyimserlik için de Temmuz ayıyla başlayan dönem ön plana çıkıyor. Ağustos ayıyla birlikte sizin için ilişkilerde kendinizi yeniden ifade edeceğiniz ve kendi sınırlarınızı koymanızı gerektiren bir zaman dilimine gireceksiniz. Bu zorlayıcı bir başlangıç olabilir, ancak Ekim ayından sonraki bir yılda iş, kariyer ve toplumsal başarı şansınız ve seçeneklerinizin arttığını görecek ve bu gelişmelerden destek alacaksınız. Böylece bu alanlarda artan iyimserliğiniz ilişkilerinizdeki gerilimi de rahatlatıcı etki yapabilir. Bunun için Ağustos ayında gelecekteki hedeflerinize uyan sınırları diğerlerine ifade ettiğinizden emin olmanızı tavsiye ederim.

BALIK : Geçen bir yılın önemli değişimleri ve yaptığınız seçimler 2017’de de sizi bir hayli meşgul edecek. Özellikle Şubat sonunda Güneş tutulması ilişkilerinizde ve izlediğiniz tahhütlerde önemli farklılaşmaları vurguluyor olacak. Belki de bu tutulmadan sonra hayatınız değişecek. Bu yılın farkı daha kolay kararlar verecek sonuçlara sahip olmanız. Bu yüzden hayatta hangi yoldan ilerlemek istediğinize karar verebilir ve tüm topluluğa bunu açıklayabilirsiniz. Güç sizde ama siz illa bunu paylaşmak istiyorsunuz. Bu durumda göze aldığınız fedakarlıklara dikkat etmenizi ve mümkünse gerçekçi olduğuna güvendiğiniz birine danışmanızı tavsiye ederim. Çünkü bu yıl aldığınız kararlar veya vaz geçemedikleriniz önümüzdeki yıllarınızı uzun süre etkileyecekler. 2009 yılından bu yana geleceğinizi köklü şekillerde değişterecek olaylarla karşı karşıyasınız. Artık bu köklü değişimlerin sizi ne yöne doğru sürüklediği aşikar bir hal alıyor ve hayatınızda önemli elemeler yapmanızı belki de artık size dayatıyor. Bu noktada alışık olmadığınız ölçüde inisiyatifi ele almanız gerekecek. Sanırım bu yılın en zor aşaması işte bu seçimleri yapıp, kararları almak ve uygulamak olacak. Nisan ve Ağustos aylarında kararları ve öncelikleri yeniden revize edebilirsiniz. İş yerinde ve toplum önündeki hedeflerinizi gerçekleştirmede bazı gecikmeler bu dönemde yaşanabilir. Hayatı daha yavaştan almanız için zaman kazanabileceğiniz bir dönem olacak. Ayrıca ikinci bir şans gibi daha önce verdiğiniz kararları değiştirme şansınız olacak. Genel olarak bu yıl finans kaynakları sağlayıcılardan ve ortaklıklardan desteğin sürdüğü bir yıl olacak. Şubat ve Haziran ayları arasındaki dönemde bu kaynaklarla ilgili bazı gecikmeler ve revizasyon gereklilikleri ortaya çıkabilir. Bu dönemde kendi kaynaklarınızın dışına fazla açılmamanızı tavsiye ederim. Bu dönem için beklediğiniz destek de umduğunuz boyutta olmayabilir. Ekim ayıyla birlikte yurt dışından destek ve alternatif seçeneklerin artması repütasyonunuzun yurt dışında genişlemesi ve iyimserliğin artması söz konusu. Yılın son çeyreği iyismerliğin ve fırsatların arttığı önemli başarı sonuçlarını aldığınız bir dönem olacak. Zor zamanlarınızda bunu hatırlamanızı ve seçtiğiniz yolda devam etme gücünü sürdürmenizi dilerim. Ağustos ayındaki Güneş tutulmasıyla birlikte daha fazla çalışmanızı gerektirecek yoğun gelişmeler olacak.

KOÇ : Son yıllarda en önemli değişim silsilelerini yaşayan burçlardan birisi de Koçlar. 2017 onlar için artık 2018’de yapacakları toplumsal anonsa son hazırlık yılı olacak. Belki henüz dışarıdan bu derece önemli değişimlere kendilerini hazırladıkları anlaşılmıyordur ama onlar kendilerini önceliklendirerek yepyeni değişimlerin uygulamasına son bir yıl kalmasının heyecanını ve sabırsızlığını yaşıyorlar. İlişkilerinden de bu desteği aldıkları için şanslılar. Şubat ayında inisiyatif alarak başlattıklarının sonuçlarını ve desteğini Ağustos ayında alabilirler. Ancak Şubat ayında bir hayli esnek olmaları gerek zira beklenmedik bazı değişimler ve sürprizler var. Yapılan iş birlikleri Haziran ayına kadar tekrar değerlendirilmesi gerekebilir. Verilen taahhütlerin revize edilmesi ve değişen şartlara adaptasyon hızlı ama esnek olmayı gerektirebilir. Mart ve Nisan ayları sizin için özellikle ilişkiler ve kariyer alanında gerilimin arttığı bir ay. Harekete geçmeden önce sabırlı olmanız gerekebilir. Özellikle içinde yurt dışıyla ve eğitimle ilgili olanlar varsa ve ilişkiler bu konuda önemli bir değişim unusuru olmaya yatkınsa. Bu dönemde kadersel ve dışsal faktörlerin tercihlerinize etki etmesi büyük bir olasılık ve bir çeşit teslimiyet içinde olmanız ihtimali yüksek. Ancak şans faktörü enteresan bir şekilde önünüzde yeni yollar açabilir; bu yüzden sabırlı ve esnek olmanızı tavsiye ederim. Özellikle Şubat ayının sonundaki Güneş tutulması tepkisel ve dürtüsüel olma arzunuzu arttıracaktır, bu yüzden tekrar sabırlı olmak gerekliliğini vurgulamak isterim. Mayıs ayında hareket serbestiniz artacak bunu hatırlamak belki yardımcı olur. Ağustos ayında hayatın dinamikleri ve öncelikler değişiyor. Enteresan bir şekilde her şey (eskisine nazaran) kolaylıkla yoluna giriyor ve tek bir konu var dikkat etmeniz gereken o da biraz sabırlı olmak. Kendi yetenekleriniz ve yepyeni bir hayat tecrübesiyle baş başa kalıyorsunuz veya sizin için bunları getirecek blge bir öğretmen hayatınıza giriyor. Bu bir kişi olabileceği gibi bundan sonra yaşayacağınzı olaylar da olabilir. Bir anlamda büyük bir olgunlaşma ve bilgelik dönemine giriş yapıyorsunuz. Sahne sizin! Içinizden neyi canlandırmak geçiyorsa o kişi olabileceğiniz hayatın ender açılımlarından bir zaman. Gelecekte geriye dönüp baktığınızda, hayatı o değişim dinamiğiyle hatırlayacağınız ve hayret edeceğiniz bir zaman.

BOĞA : Yılın son ayı Boğa’lar için yeniyıla şanslı bir başlangıç getiriyor. Kendilerini iyi ve özgür hissetmeleri için pek çok sebepleri var. Özellikle iş hayatında olan Boğalar için bunu fark etmek daha kolay. Ancak ilişkiler alanındaki değerler, paylaşım ve destek problemleri veya dışarıdan finansal kaynak bulmak açısından bir yıl daha zorlanacaklarını söyleyebilirim. Diğer yandan iş ve gösterilen çabanın karşılığını almak konusunda şans ve seçim çeşitliliği bu yıl da onları desteklemeye devam ediyor. 2017’nin ilk altı ayı Boğalar için özel bir önem taşıyor. Hayatları önemli bir değişim, fedakarlık ve özveri koşullarıyla karşı karşıya. Belki kadersel, belki de süreçle ilgili veya kendi seçimlerinin yol açtığı kapanışlar ve bitişler zamanı. Ancak değişimden hiç hoşlanmadıkları için bu aşamalardan geçmek ve bırakmak kolay olmayacak. Kendi seçimlerinin dışsal faktörler ve zorunluluklar tarafından devamlı test edildiğini hissedebilirler ve kararlarında belirsizlik gel-gitleri yaşayabilirler. Bu bir dizi deneyim onlara kendilerini daha net ve direk ifade etmelerini öğretecektir. Haziran ayına gelince olan biteni sindirebilmek için güçleri ve sabırları olacak. Fakat Şubat ve Haziran ayları arasında bir çeşit isyan içindeler. Ekim ayıyla birlikte ilişkilerden gelen destek ve genişleyen çevreyle birlikte daha iyimser olacağınız bir zaman başlayacak. Aşk hayatınız ve gelecekle ilgili planlarınız konusunda son bir yıldır devam eden değişimler bu yıl özellikle Şubat ayının sonundaki Güneş tutulmasıyla yeni bir boyuta ulaşıyor. Yeni ümitler ve mutluluk için büyük bir potansiyel barındıran yeni gelişmeler hayatınızı bambaşka yerlere götürebilir. Bu konuda sizin inisiyatif alma istekliliğiniz ve kararlılığınız özellikle belirleyici olacaktır. Yılın ilk altı ayı benzer temaların devamlılığı, fedakarlık ve inisiyatif alma çelişkilerinin yaşandığı bir süreç olarak göze çarpıyor. Ağustos ayı, ev ve aile yaşantısında yeni değişimlerin ön plana çıktığı ve daha ziyade duygusal boyutta değişimin yaşandığı bir sürecin başlangıcı olacak. Bundan sonra gelen değişimler ve seçimler hayatınızı ve ailenizi köklü bir şekilde değiştirebilir. Bu değişimler öncelikle duygusal ihtiyaçları ve yaşadığınız yeri, kariyerinizi ve toplum önündeki statünüzü etkileyebilir. 2017 yılında iş hayatında Şubat ve Eylül aylarını birbirine bağlayan majör bir olay ön plana çıkıyor. Bu değişimin desteğini ve pozitif sonuçlarını Ekim ve Kasım aylarında elde etmeniz mümkün.

İKİZLER : İlişkiler ve her türlü ortaklık alanında zor bir yıl geride kaldı ama bir yıl daha verdiğiniz sözleri tutmak, taahhüte girmek ve öncelikler belirlemek açısından ilişkiler gene hayatınızın en ciddi alanı. Tüm ilişkilerinizde zaman/taahhüt dengesini kurmak ve verilen sözleri yerine getirebilmek bir yıl daha ciddi emek istiyor. Şubat ayının sonundaki Güneş tutulması kariyerinizde bir dönüm noktasına işaret ediyor. İşinizle ilgili hem önemli ve beklenmedik bir ayrılık hem de sizin için açılan yeni bir gelişim kapısı var. Karar vermeniz zor olacak çünkü gelecekle ilgili planlarınızı yeniden değiştirmenizi gerektiren yeni koşullar ortaya çıkacak. Son bir yıldır devam eden bağzı konular bir kez daha ve bu sefer daha ivedi karar almanızı gerektirecek şekilde önünüze gelecek. 2017 nin ilk yarısı için bir hayli sürprizli olacak diyebilirim. Ağustos ayından sonra ise iletişim, eğitim/öğrenim, kardeşler ve yakın çevre diyalogları ön plana çıkıyor. Hayatınızın bu alanlarında yeni gelişmeler düşünmenizi ve sorgulamananızı gündeme taşıyacak. Yeni iş girişimleri için Ekim ayından itibaren daha fazla risk alabilirsiniz. Ayrıca yeni iş kollarında atılımlara girişebilirsiniz. Ancak yıl boyunca her zaman gerçekçi olmak ve verdiğiniz taahhütleri bizzat kendinizin yerine getirmekle yükümlü olduğunu hatırlatmak isterim. Dolayısıyla 2017 yılı da geçen yıl gibi öncelikleri belirleyip bağzı ideallerden veya her şeye yetişmeye çalışmaktan vaz geçmeyi göze aldığınız bir yıl olacak. Önceliği de sizin için en değerli olan ilişkilere vermenizi bir kez daha hatırlatmak isterim. Çünkü 2018’de onların desteğine çok ihtiyacınız olacak.

YENGEÇ : Kurtuluş ve kurtarılma hayalleriyle geçen bir yılın ardından bu beklentilerinizde fazla bir değişim yok, ama en azından artık sorularınız ve fark edişleriniz eskisine göre daha gerçekçi ve pratik. Sorunları hayatın geneline ve şikayete yaymaktansa önemli bir kısmını üstlenmiş olduğunuzu düşünüyorum. Geçen bir yıl hayata bakış açınızı, inançlarınızı ve perspektifinizi değiştirmeye yönelikti. Son bir adım kaldı bu konularda sizin kararınızı gerektiren. Şubat ayındaki Güneş tutulması, iyimserliğinizi, hayata ve inançlarınıza olan güveninizi bir kez daha sorgulayacak. Eğer şimdiye kadar hayat felsefenizi değiştirebildiyseniz şimdi daha rahat hissedersiniz kendinizi, gene endişe boyutunuz artabilir ama en azından daha esnek ve farklı bir şekilde inisiyatif almayı deneyebilirsiniz. Bir anlamda hayattaki savaş stratejinizi değiştirdiğinizi söyleyebilirim. Belki dış dünyadan anlaşılmıyordur ama bir süredir kendinizi hayatla bir savaş içindeymiş gibi hissettiğinizi söyleyebilirim. Yılın ilk altı ayında bu savaş stratejisini yenilemek ve kendi önceliklerinize göre yeniden şekil vermeye uğraşmakla geçecek. Ağustos’dan sonraki zaman ise daha çok kaynak yaratmak veya değerlerinize sahip çıkmakla ilgili yeni bir uğraş içine gireceksiniz. Çocuğunuz varsa yılın son çeyreğinde onlarla meşguliyetiniz artacak. Çocuğunuz yoksa kendinizi bu hayatta daha çok eğlendirmenizi sağlayacak sizi ön plana (sahneye) çıkaracak faaliyetleriniz meşguliyet alanlarınız artacaktır. Dış görünüşünüze daha çok önem vermek isteyebilirsiniz. Ayrıca aşk için yeni girişimlerde daha şanslı ve özgüvenli olacağınız bir döneme girdiğinizi de söyleyebilirim. Ancak Ağustos ayından sonrası dönem bu ilişkilerde değerler çatışması da bir hayli ön plana çıkmış olacak. Bu yüzden son iki yılda değişen ve esnekleşen hayat felsefenize ileriki yıllarda çok ihtiyacınız olacak.


ASLAN: Geçtiğimiz bir yıl hayatınızda yürümeyen ne varsa bir çeşit temizlik ve bırakma dönemiydi. Şimdi ise yılın ilk altı ayı gene önemli bir son nokta turuyla dikkat çekiyor. Şubat ayındaki Güneş tutulması iş hayatınızda ve pratik günlük rutininizde yeni bir başlangıç yapabilmeniz için sizden bir kez daha ne konularda freagat yapmaya veya bir bırakışı onaylamaya ihtiyacınız varsa bunu önünüze getirecek. Belki önemli bir değişime son hazırlık olabilir bu farkındalık. Çünkü Ağustos ayından itibaren bitmiş olan temizlik yeni hayatınızda yeni başlangıçlara yol açacak. Artık geçtiğimiz son iki yıla nazaran çok daha net kararlar alabileceksiniz. Kafa karışıklığınız bir nebze azalır ve ne yöne gitmek istediğinizi çok daha net fark edebilirsiniz. Aslanlar için hayatta her şey istemeleriyle ilgilidir. Son iki yıldır son vermekle ilgili istekleriniz ön plandayken, yılın son çeyreğinde neye yeni başlamak istiyorsanız, kalbiniz ne için çarpıyorsa bunlar ön plana çıkacak. Yılın başında yeni girişimler için acele etmeyin, çünkü Ağustos ayına kadar değişen koşullar söz konusu olacak ve spontane kararlar almanız pek mümkün olmayacak. Ancak Ağustos ayının sonundan itibaren önünüzde açılan yeni seçenekler ve Ekim ayından sonra kendinizi duygusal açıdan daha güvende hissedeceğiniz yeni koşullar, özgüveninizi ve iyimserliğinizi arttıracaktır. Bu iyimserlik ve özgüvenle başladığınız yeni girişimler için 2018 sizin açınızdan çalışma ve sağlamlaştırma yılı olacaktır.

BAŞAK : Geçtiğimiz bir yıl ilişkilerle ilgili önemli değişimlerin yaşandığı ve belki de tüm hayatınızı ilişkiler açısından yeniden değerlendirmenize sebep olan olaylar yaşadınız. Bu zincirin sonuncusu olan Şubat ayındaki Güneş tutulması, hayatınızın bu alanında yepyeni bir konunun açığa çıkmasına sebep olacak. Bir kez daha inisiyatifi ele alıp eleme ve gerçekçi bir analiz yapmanız gerekecek. Bu durum ev ve aile hayatınızı etkileyecek bir karar almanızı da gerektirebilir. Ağustos ayına kadar olan dönem bu konuyla ilgili geçecektir. Özellikle Haziran ayına kadar kararınızı hayatınızdaki partnerinizle birlikte vermiş olmanız gerekecek. Eğer şimdiye kadar bu derin ilişkinin arayışı içindeyseniz o zaman bu yıl bu ilişkiye kavuşacağınızı söyleyebilirim. Ama evli veya zaten böyle bir ilişkide olanlar içinse artık hayatlarında yeni bir dönemin başladığını ve gelecek yıllarını bu yıl alacakları kararlar doğrultusunda değiştireceklerini söyleyebilirim. Tüm ev ve aile konuları ve yeni ev mevzuları için Ağustos ayının sonundaki Güneş tutulması bir dönüm noktasını gündeme getiriyor. Son veriler bu tutulmadan sonra ortaya çıkacağı için bu konularla ilgili sabırlı olmanızı öneririm. Ekim ayına kadar kendi kazancınıza ve gelirlerinize güvenebilir, ayrıca bu konuda yeni alternatifler yaratabilirsiniz. Ekim’den sonra bir yıl içinse eğitim, öğrenim ve kardeşlerle ilgili alanlarda yeni gelişmeler ve fırsatlarınız olacak. Daha iyimser olabileceğiniz bir döneme gireceksiniz. Yakın çevreniz genişleyecek ve istediğiniz desteği onlardan alabileceksiniz. Özellikle her türlü eğitim, öğrenim ve iletişim alanında başarı getiren yeni girişimlerin ileride yeni iş ve kazançlar şeklinde gelişeceğini söyleyebilirim.

TERAZİ : 2016 yılı pek çok zorluğun yanı sıra size kendi isteklerinizi ifade edebileceğiniz uygun fırsatlar verdi. Yeni yılın ilk 9 ayı bu fırsatların olgunlaştığı ve artık somut sonuçlarını aldığınız bir 9 ay olarak ön plana çıkıyor. Haziran ayına kadar olan dönemde ilişkiler ve seçimlerle ilgili yeniden ayarlamalar ve belki bağzı karar değişiklikleri belirsiz bir durum yaratabilir. Mayıs ayında değişen koşullar netleşir ve karar alabilirsiniz. Ancak gene de nihai sonuçlar ve kesin bilgiler için Ağustos ayını beklemek gerekiyor. Yılın ilk altı ayı daha çok partnerinizin durumundaki değişim belirleyici olurken, sizin karar vermeniz için gerçekler Ağustos ayının sonunda netleşecek. Kazancınızdaki artış ve özgüven sağlayıcı koşullar için Ekim ayını beklemeniz gerekiyor. Sonraki bir yıl finansal açıdan rahat edebileceğiniz fırsatlarınız olacak. Böylece değişen gelecek planları için parasal kaynak sağlayabilir ve bunlarla ilgili yeni ayarlamalar yapabilirsiniz. Ağustos ayının sonundaki güneş tutulması sizi yeni bir gruba ve yeni bir projeye dahil ediyor. Bununla ilgili verdiğiniz söz ve taahhütlere Eylül ayı itibarıyla girebilir ve kaynak sağlamayı ise Ekim ayından sonraya bırakabilirsiniz. Önümüzdeki bir buçuk yıl bu yeni grup ve projeyle ilgili çalışmalarınız devam edecek. Bu yeni girişimle birlikte hayat yolunuzu nereye çevireceğinize 2018’den sonraki süreçte karar verebilirsiniz.

AKREP: Geleceğe dair büyük beklentilerinizin olduğu bir yılı geride bıraktınız, bu yılın ilk altı ayı bu beklentilerle ilgili gerçekleştirmek istediklerinizi yeniden gözden geçireceksiniz. Farklı bir bakış açısıyla yürümeyen ne varsa geride bırakabilmek için bağzı kararlar alacaksınız. Ama son olarak kaynaklarınızı bunlara uygun bir şekilde yapılandırmanız için Ağustos ayındaki Güneş tutulmasını beklemeniz gerekecek. Bu tutulmayla birlikte hayatınızın ne yöne doğru gitmekte olduğunu değerlendirebileceğiniz somut gelişmelere ulaşmış olursunuz. Elinizde kalanlar ve geride bıraktıklarınız daha net bir şekilde görünür olur ve siz hayatınızın geri kalanını nasıl geçirmek istediğinize karar verebileceğiniz seçenekleri yeniden değerlendirir ve bir anlamda hayatınızın direksiyonunu ele alırsınız. Ağustos ayının sonuna kadar belki hayat geçen yılın bir replikası gibi gene gelecekle ilgili projelerin şekillenmesine çalışarak ve belki yeni bir grup çalışmasının içinde yeni bir projeye başlayarak şekillenebilir. Tamamıyla yeni bir projeye daha önce hiç el atmadığınız yepyeni bir alanda bir grup çalışmasına başlayabilirsiniz. Sahne çalışmaları, ön planda olmak ve belki yeni bir aşk ihtimalinin çoğaldığını söyleyebilirim. Çocuklarınız varsa onlarla ilgili yeni gelişmeler sizin de gelecekle ilgili yeni kararlar almanızı gündeme getirebilir. Ekim ayıyla birlikte artık yeni ve daha iyimser başlangıçlara hazır olacaksınız. Risk alabilir ve özgüveninizi arttırabilirsiniz.

YAY: Geçtiğimiz yıl kimlik sorularına ve hayatın anlamına cevap aradığınız önemli bir yapılanma yılıydı. Ağustos ayına kadar olan dönem gene benzer konularda geçecek; isteklerinizi ve kendinizi ifade ediş biçiminizi kapasite sınırlarınızı keşfederek yeniden gözden geçirmeye meğilli olacaksınız. Özellikle Haziran ayına kadar olan dönemde hep “yeniden” yapmak bir şekilde gündemde olacak. Ağustos ayından sonra ise artık ne yöne doğru adımlarınızı atacağınıza karar vermis olmanız ve özellikle nelere hayır demek istediğiniz netleşir. Yılın ilk altı ayında mümkünse yepyeni projelere başlamamnızı elinizdeki işleri bitirmenizi tavsiye ederim. Gelecekle ilgili planlarınızda son kararı vermek için acele etmeyin. Çok sosyal bir yapınız var ama mümkünse bu ilk altı ay kendi kendinize kalmak için vakit ayırın. Sorularınızı farklı sormaya ve farklı sosyal çevrelere katılmaya öncelik verin. Hayatınızın önemli ölçüde değiştiği bir dönemdesiniz bu yüzden öncelikle kendi isteklerinizin gerçekten ne olduğuna dikkat etmelisiniz. Esnemek ve tolerans geliştirmek bu yılın en önemli iki gelişim konusu. Tolerans ve hoşgörü çerçevesinde gelecekte daha mutlu olabileceğiniz yeni bir hayat kuracaksınız kendinize. Bunun için kendinizi iyi tanımaya vakit ayırmalısınız. Eğer yoğun bir iş temponuz varsa mutlaka kendi kendinize kalacağınız fırsatları yaratmalısınız. Şubat ayının sonundaki Güneş tutulması hayatın yönünüzü değiştirecek nitelikte yeni kararlar almanızı gündeme getirecektir. Bu yeni oluşumların netleşmesini beklemeden önemli ve geri dönüşü olmayan kararlar almamnızı da tavsiye ederim. Bu tutulmayla ilgili güncel yazıları da takip etmenizi ayrıca öneririm. Dışsal olaylar hayatınızın kontrolünü ele almanız için yeni gelişmeler ve değişim getirecektir. Ailsel konular ve kariyer seçimleriyle ilgili yeni gelişmeler zaten bir dönemdir önemli ölçüde gerilim yaratacak şekilde gündemde. Şubat ve Mart aylarında gene aynı şekilde yeni sorumluluklar ve kararlar almanız için yeni gelişmeler bekleyebilirsiniz.

OĞLAK : Burcunuzun ikinci on günlük döneminde doğduysanız geçtiğimiz yıl ve bu sene sizler için çok-çok önemli bir dönem diyebilirim ve mutlaka yakınınızdaki bir astroloğa baş vurmanızı tavsiye ederim. Ancak genel olarak şunları göz önünde bulundurmanızda fayda olabilir: Nisan ve Ağustos ayları arasındaki dönemde mümkünse yeni projelerden ziyade eski ve yeniden revize edilmesi gereken konulara el atmalısınız. En önemli konular zaten hemen önünüzde duranlar. Yani hemen burnunuzun dibinde durana konsantre olursanız ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Tutkular ve güç savaşları arttığı zaman sadece hayatın hemen önünüze getirdiği konulara dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Yepyeni bir hayat kurmak için seçimlerinizi uygulamaya 2018 de başlamanızı tavsiye ederim. Bu yıl ise biraz oluruna bırakmak ve hazırlık yapmak ve yolunda gitmeyenleri temizlemek için iyi bir yıl. Esas hazırlığınız 2018’de alacağınız ve uygulayacağınız kararlar için. Şubat ayının sonundaki Güneş tutulması sizin için yeni seçeneklerin ve yeni bir hayat vizyonunun açılmasını gündeme getirecek, iyimserliğinizin arttığı fırsatları bulabilirsiniz. Geleceğe dönük yeni bir hazırlığa başlayabilirsiniz. Eğer yurt dışıyla bir işiniz be bağlantınız varsa bu konularda yeni gelişmeler bekleyebilirsiniz. Ancak siz gene de bu günü atlayıp sadece geleceğe odaklanmayın. Çünkü en önemli konular sadece hemen önünüzde duran konular. Diğerleri geleceğe ışık tutabilir ve yeni bir perspektif açabilir ama henüz aciliyetleri yok.

 

 www.astrolojivebiz.com tüm hakları saklıdır - Tasarım: Hatice Çakmak  |  Uygulama: www.teknoakademi.com