TUTKUNUN ADI AKREP

 30 Nisan 2018 Sabah üç suları : ‘sonuna kadar’ Akrep!

Büyük beklentilerin eşiğinde olduğumuz bir dolunaydayız. Bu sabah İstanbul saatiyle 03:58’de Akrep Burcu’nda dolunay:  Sürprizlere açık olduğu kadar ciddiyeti koruyan bir gündemimiz var. Temmuz ayındaki Güneş Tutulmasıyla ilgili adımlar ve gelişmeler bu dolunayda ilk ipuçlarını veriyor. Yani Temmuz ortasına kadar bu gündemle haşır neşir olacağız. Sizin için kapı eşiğinde gelişmesini beklediğiniz ne varsa şimdilerde onun tam içindesiniz diyebilirim. Bu da ciddiyet demek. Önem sıralamasını ciddi yapmanız gerektiğinin işareti. Temmuz ayında neyi beşlatmak önemli sizin için ? İşte onun ilk aşamasının bittiği yerdesiniz. Bazıları için bu yeni bir başlagıç olacak. Temelleri Aralık ve Ocak aylarına dayanan. Bazıları için de 16 Nisan’la birlikte sürpriz bir şekilde başlayanların ilk sonuçlarını getiren yepyeni bir farkındalık.  Genel olarak sahip olmakla arzulamak arasında gel-gitler yaşatan ve içinde kıskançlıktan özlemlere uzanan pek çok yoğun duygu barındıran bir eşik.

 

Duygusal bir insan veya mantıklı bilinen biri olsanız da, bu dolunay sizi varlığını unuttuğunuz duygularınız ve ihtiraslarınızla yeniden karşı karşıya bırakabilir. Endişeler veya güçlü imrenme duygusu bu dolunayda nereye yönelmeniz gerektiğini gösteren önemli işaretler. Bunları ciddiye almak için doğru zaman. Ancak bu değerlendirme sadece kendiniz için olmalı, bir başkası için değil. Bu başkası çocuğunuz olsa bile sadece kendinize odaklanmalısınız. Belki de en iyisi unutmamak için şimdi duygularınızı bir kenara not etmeniz olabilir. Çünkü önümüzdeki dönem yoğun ve hızlı değişimler getirecek bir Yaz mevsimi. Muhtemelen şimdi yoğun olarak hissettiklerinizi sonra hatırlamayacaksınız. Oysa bu dolunayın kökünde 16 Nisan’daki özgürleşme yeniayı vardı. Yani şimdi hissettikleriniz ve ihtiyaçlarınız sizi kişisel bütünlüğe ulaşma yolculuğunda özgürlüğe ulaştırabilecek olan duygusal dünyanız, arzularınız ve ihtiraslarınız. Bunları es geçerseniz önemli bir bütünlenme fırsatında farkındalığı kaçırmış olursunuz. Bu dolunayda dürtülerin sizi nerelere sürüklediğine dikkat edin. En önemli gelişim kaynaklarınız bu dürtülerin ortaya çıkmasına sebep olan motivasyonlar olabilir. Bunları şimdilik nasıl kullandığınıza bir dikkat edin. Kim için ne için ve nereye yönelik kullanıyorsunuz? Kendinize zarar veren bir alışkanlık olarak mı - yoksa tutkulu bir keşif için mi ? Değişim ve özgürlük için mi? Yoksa sadece kontrol için mi ? Her şey siyah beyaz mı-yoksa arada geçişler ve başka renkler de var mı? Ya hoşgörü ? Bunların her birimiz için cevapları çok farklı ve çetrefilli olabilir. Kendinize nasıl davrandığınız ve nasıl değer verdiğiniz önemli bu dolunayda. Belki önümüzdeki aylarda bunları düşünemeyecek kadar dışsal olayların değişim baskısı altında olacaksınız. Şimdi kendinizde kalın. Paylaşın, sorun.

Peş peşe gelen iki Güneş Tutulması Yaz aylarının önemli değişim kararlarına gebe olduğunu gösteriyor. Şimdi kendinize ve tutkularınıza, derinlerde yatan kaynaklarınıza odaklanmak zamanı. Hoşnutsuzluğunuzun sebebini bulmayı daha fazla ertelemeyin. Yapılacak fedakarlıkları şimdi daha net görebilir ve hem gerçekçi adımları hem de süreci planlayabilirsiniz. Yeterki kendinizi ciddiye alın.    

 

Meltem Ersoy 

 www.astrolojivebiz.com tüm hakları saklıdır - Tasarım: Hatice Çakmak  |  Uygulama: www.teknoakademi.com