26 ARALIK 2019 GÜNEŞ TUTULMASI OĞLAK'TA

 Ertelemeden….hazır Olunca !!!

Dengelemesi zor konular, duruşlar, oluşlar ve önemli kararlar zamanı. Zor, çünkü ikisi-üçü bir arada olamayacak. Önemli, çünkü kalıcı ve dönüşü olmayan seçimler. Dönüşü olmayan deyince belki fazla zorlamış oluyorum anlatımı, aslında bu yola girince zaten dönüş konusu gündemden kalkacak demek istiyorum. “Dönüşü olmayacak” diyerek durduğumuz eşiğin önemini daha kolay vurgulamış oluyorum.

2019 yılının sonundaki Saturn-Pluto kavuşumu ve aynı zamana denk gelen Oğlak Burcu’ndaki Güneş Tutulması bence tam da bu demek!

Vurucu ve gerçek.  

Bu dönemde kendinize yalnız kalabileceğiniz bir zaman ve mekan bulmak önemli. Bir süre önünüzdeki stresi yokmuş gibi farz ederek. Yalnız kalabilir misiniz? Gelecek stres (henüz gerçek dünyada oluşmamış olan) faktörü veya ihtimali, eğer bu kadar endişelendirmeseydi, tam şimdi neyi seçerdinz? “şimdi” kelimesini çok kullanacağım. Çünkü, bütün olup biten ve eşikden geçirecek adım şimdinin içinde. Eskiden de bu şimdiydi, şimdi de şimdi. O yüzden aslında zaman diye bir şey yok; hepsi bir arada. Aynı anda. Geçmişi ve geleceği bu kısa dönemde bir araya getirebildiğiniz ölçüde üzerinizdeki baskı ve stresi azaltabilir ve ilerideki adımların (seçimlerin) pratik gerçekliğinde, kendiliğinden doğal halinizle kalabilirsiniz.

“Kendiliğinden” sözcüğü çok önemli. Ertelemeden hazır olabilmek, aslında sadece kendiliğinden adımlarla gerçek olabilir. Bu durumda, gene başa dönüyoruz ve işin içinde Satürn olduğu için gene geçmiş yılların içinde (son üç buçuk yıl, yedi ve on dört yıl olmak üzere) hangi kendiliğinden adımlar veya kendiliğinden olmayanlar (planlı) atıldı; o sürece bakıyoruz.

Astroloji, sürekli tekrar eden döngüleri yorumlama disiplini olduğu için 2017 yılınnın son aylarına da dönüp bakmak faydalı olabilir. Hatırlayın 2 yıl öncesini, neydi konu ? Öncelik neydi ? Neyi başlattınız ? Şimdi neler değişti ? Neler aynı kaldı ? Aslında hiç bir şey aynı değil – bu durumda bir dönemin kapanışını nasıl yapmak isterdiniz ? Neleri kapatmak isterdiniz ? Çünkü şimdi ‘veda’ zamanı. Veda etmenin önemini belki de yeni fark ettiniz. Onları bir köşeye not edin. Çünkü değiştiniz. Her şey değişti. Şimdi atılacak adımlar için sadelik gerek. Sadeleştirmeniz kendiliğindenliği kolaylaştırır. Eğer henüz hazır değilseniz, bir köşeye not edin ve bu yakın dönemde (6 ay) olayların gelişimini not ettiğiniz seçimleri merkez haline getirerek yorumlamayı deneyin. Hazırlığı bu şekilde yapmanız kolaylaşabilir. Böylece bir sonraki çağrıyı ve kendinizi buyur etmeniz kolaylaşır.

“Kendiniz” demişken; işte 2019 Aralık ayının en önemli kahramanı  “Kendiniz” ve kendinizle özdeş bildikleriniz. Belki eğer kadersel vedalar yaşıyorsanız, eski seçimlerin veya sadece zamanın etkisiyle; o halde, artık kendinizi daha fazla merkeze alabilesiniz diye olabilir. Tabiiki sorumluluklar ve dışsal baskı bu dönemde artacak. Bu kaçınılmaz ve reddedilemez. Ancak bunların içinde sizin gerçek öncelikli sorumluluğunuz sadece “Olmak”.  Eğer kendiniz olamıyorsanız, ki bu zaten çok zor bu şartlar altında. O zaman sadece “Olun”. Ama gerçek olun. Aracı kullanmayın. Ses olun, söz olun, ayak basin. Bir konuşun.

En özet haliyle bu Güneş tutulmasını bu şekilde yazabilirdim. Eğer sizde bir çağrışım yaptıysa ne mutlu bana!       

 

Meltem Ersoy,  2 Aralık 2019

 www.astrolojivebiz.com tüm hakları saklıdır - Tasarım: Hatice Çakmak  |  Uygulama: www.teknoakademi.com