BURÇLAR
Koç
Boğa
İkizler
Yengeç
ASLAN BURCU
Başak
Terazi
Akrep
Yay
Oğlak
Kova
Balık
Boğa

BOĞA BURCU 20 Nisan -20 Mayıs 2012

 

Kendi kendine, kendi kaynaklarında ve sağlamlaştırarak yolculuğuna ağır-ağır devam eder Boğa Burcu.

 

Zodyak kuşağının ikinci, toprak elementinin ilk burcu olması pratikliğini ve kendisinden önce başlatılanı muhafaza ederek devam ettirme gücünü tanımlar. Israrcı kararlılığıyla temelleri çok sağlam atar ve bu yapının devam ettirilmesi için gerekeni sürekli sağlar. Bu yüzden bulunduğu konumunu ve içinde bulunduğu yapıyı uzun süre devam ettirebilme yetisine sahiptir. Ancak bazen bu çabası gereğinden fazla uzun sürebilir ve bu süreç içinde kendi haklarını savunmakla ilgili sorunlar yaşayabilir. Çünkü kendi önceliği pratik devamlılık üzerinedir, bireylik üzerine değil. Bu yüzden kendi bireyliğini ve emsalsiz farklılığını uzun süre görmezlikten gelebilir veya yokmuş gibi yapabilir. Belki de, daha önemlisi bunun değerini oldukça geç fark edebilir. Boğa burcunun hep kendine has yavaş bir süreci vardır. Bu konuda zorlanmaktan ve başkalarının süreçlerinin dayatılmasından hiç hoşlanmaz. Kendi istikrarlı tekrarı içinde bir bildiği vardır ve buna müdahale edilmesini istemez. Aslında onun olduğu gibi kalabilmesinin bir sırrı da budur. O hep bildiğiniz kişidir, şaşırtmayı sevmez. Bu yüzden de güvenilirdir. Siz ne derseniz deyin kendi bildiğini, kendi sürecinde yapmaya ısrarcıdır, ta ki öneriniz pratik işlerliliğini veya haz kaynağını onun sürecinde kanıtlayıncaya değin.  

 

Genel olarak değişimi ve sürprizleri gereksiz bulan bir mizacı vardır. O, daha ziyade her şeyin aynı kalmasından yanadır. Hatta değişime yöneltilen gücün gereksiz olduğunu bile savunabilir, çünkü önceliği savunmak ve aynı şekilde muhafaza etmektir. Bu konuda onun üstüne yoktur. Elindeki kaynakların gerekliliği ve pratikliği konusunda olağanüstü duyuları vardır. Hesabını en azami gerekliliğe göre yapabilir. Gücünü de bu şekilde biriktirip, son derece dirençli bir şekilde savunma yapabilir. Böylece hayatta, sadece olduğu gibi olduğunda, mutlu olabilmek için tüm gerekliliğe sahip olduğunu keşfedecektir. Son derece pratik bir gerçekliğe sahiptir ve gerekli kararları kesin bir netlikle alıp uygulamaya geçirebilir. Aslında duyularıyla ilgili gerçekçiliği de çok nettir. Tüm güzelliklere karşı duyarlıdır. Hazda kalma sürecinin uzatılmasına ve güvenceye fazlaca önem verebilir. Bu yaklaşım bazen tembelliğe ve hiç risk almamaya yol açabilir. Bu yüzden hedefinin sürekliliği, pratik bir sonuca ulaşabilmesi, haz vermesi ve duyulara hitap edebilmesi anda ve mekanda kalarak yoluna devam etmesini sağlayan önemli unsurlardır. İşte bu nedenle, sanata duyarlı ve kendi kaynaklarıyla hayatta güzelliği yaratabilen ve devamını talep eden yapısı, onu canlı ve dinamik kılar. Aksi halde aynılığın fazlaca monotonlaştığı ve sürekliliğin gereğinden fazla önemsendiği sıkıcı tekrarların içinde kendisini, tüm hakları ve kaynaklarıyla beraber en asgari düzeye indirgediği bir hayat yaşayabilir.

 

Ya da tam tersi varlığını ve değerini sadece sahip olduklarına endeksleyebilir. O zaman duyarlı mizacını, kuru, sert, kuralcı ve hatta zalim bir şekilde tutsak bırakır ve kurban edebilir. İşte Boğa’nın paylaşmayan yanı bu zalimliğin değişmeyen sertliğidir. Kendine de sadece kendi kaynaklarıyla sınırlı kalmayı ve yalnızlığı fazlasıyla dayatabilir. Her türlü zorlukla tek başına mücadele etmeyi bir çeşit dayanıklılık testi gibi görebilir. İşin kötüsü bunu da gereğinden uzun bir süre devam ettirebilir. Paylaşım dengesi, alıp, kabullenip, geri verip, muhafaza edebilmek çelişkisi, yola devam eden Boğa’nın önüne sıklıkla çıkan gelişim konularından birisidir.  

 

Tüm burçlar gibi Boğa da bunun dengesini kendi sahip olduğu yeteneklerle çözebilecek ve emsalsizliğini hayata katarak fark yaratacak burçtur. Bunu yaşayabileceğiniz bir 2012 diliyorum, doğum gününüz kutlu olsun!

 

Sevgiler, Meltem  

 www.astrolojivebiz.com tüm hakları saklıdır - Tasarım: Hatice Çakmak  |  Uygulama: www.teknoakademi.com