BURÇLAR
Koç
Boğa
İkizler
Yengeç
ASLAN BURCU
Başak
Terazi
Akrep
Yay
Oğlak
Kova
Balık
Yay

 


Yay Burcu 21 Kasım – 21 Aralık 2012


Hevesli, dinamik, maceracı ve iyimser bir arayışın temsilcisidir Yay burcu. Zodyak sıralamasında Akrep burcundan sonra geldiği için gelişimsel sıralamada, Akrep’in derinliklerinden geçip hayatın anlamını keşfe hazırdır diyebilirim. Bu yüzden hayatın gerçek trajedilerini ve mucizelerinin farkındadır. Artık kendi özgün bireyliğinin doğrusunu keşfe çıkmış ve türlü deneyimlere açılmıştır. Her zaman bu öğrenme ve keşfetme merakını canlı tutarak yolculuğa hazırdır. Böylesine bir keşif özgürlük olmadan olmayacağına göre tabiî ki Yaylar için özgürlük ve öğrenme merakı bitmeyecektir. Ancak bu noktada belki bir uyarıda bulunmak faydalı olabilir. Zira aynı keşif hevesi aynı zamanda Yayların zayıf yönünü de göstermektedir. Doğal olarak algılama ve anlamlandırma seviyesi çok yüksek olan bu burç, aynı anda öyle çok şeye ilgi duyar ki sonuçta bir tanesini seçip uzmanlaşmayı sürekli erteleyebilir veya bazen buna hiç vakit bulamayabilir.


Eğer sonunda karar verip evrensel kanunların birisinde uzmanlaşmayı seçerse, o zaman doğal yeteneğiyle doğruyu bulma arayışı O’na belirgin bir yol gösterici olacaktır. Bu yolculuğu diğerleriyle paylaşmaya karar verirse o zaman da karşımıza değerli bir felsefe, teoloji veya evrensel bir hukuk yazarı veya çeşitli kanallardan bilgisini toplumda geniş kitlelere yayabilen bir öğretmen, bilge veya gezgin olarak çıkabilir (tabiî ki sadece bunlarla sınırlı değil). İnançlı olması Yay’ı seçtiği yolda daha dayanıklı yapacaktır. Ancak aynı güç O’nun dogmatik olmasını da gündeme getirebilir. Bu yüzden sorgulayıcı hevesini hiç bırakmaması ve devamlı olarak deneyimlerle kendi gerçeğini sınamaya yönelmesi önemli yardımcı dürtülerdir. Böylece bir şeyi körü körüne savunma tehlikesini yaratıcı olma yolunda dönüştürebilir. Ancak belki de O’nun kendisiyle ilgili bu zayıflığın farkında olması bir konuya odaklanma süresini de geciktirmektedir. Çünkü neticede Yay’ın bilgisi kendi yaşam deneyiminden süzülerek anlam kazanır. Bunun için de doğal olarak Yay burcunun bu hayatta belli bir yaşam tecrübesine ulaşması gerekir (sabır). Üstelik bu tecrübenin bir başka önemli kazanımı da hoş görülü olmayı öğrenmektir. Aksi takdirde Yay burcunun hayat kanunları katı prensipler bütünü içinde kısılıp kalabilir (kendisini kasabilir). Bu hem kendisine dayattığı hem de hayatını paylaştığı kişilere yansıttığı önemli bir kısıtlama ve önyargılar silsilesi haline gelebilir. Bu durumda bilgelikten bahsedemeyeceğimiz gibi, Yay’ın en gölgede kalan gelişmemiş, katı ve işlenmemiş kitabi bilgiye kendisini hapsedebileceğini söyleyebilirim.   Bu durumda Yay, gerçek anlamda hayata karışamayan, bilmişlik ve kibir içinde geçen verimsiz ve tatminsiz bir hayatı kendisine ve çevresine dayatabilir. Ya da hayatında bir dönemi bu şekilde geçirebilir. Ancak genellikle sonunda sağduyusuyla, kendisini bu durumun dışına çıkarabilecek deneyimleri anlamlandırabilecektir. Belki Yay burcunun meşhur şansı da buradadır. O, deneyim ve fırsatların bolluğundan hiçbir zaman mahrum kalmaz. Yeter ki yolculuğa devam etsin.


Doğrusu diğer burçların da bu iyimserlikten ve neşeden öğrenmeleri gereken pek çok şey vardır. Her zaman iyimserliklerine hayran olduğum Yay’ların doğum günlerini kutluyorum. Yolculuğunuzda, bu yıllara özel olarak 2013’de bol-bol mistisizm, ruhsallık, masallar, şiirler, işaretler, semboller ve şefkatli kabullenişler diliyorum. Ruhunuzu bu sene şaşırtacak ölçüde rastlantısal işaretlerle büyütüp, hayatın anlamı konusunda mucizelerle olgunlaşacağınızı düşünüyorum. Tüm iyi dileklerim sizinle. Önümüzdeki yıllar Yay burçları için ruhlarını inceltebilecekleri mistik-gizemli yıllar olacak. Bunun bedelini eminim ki kendi hayat felsefeleri içinde anlamlı bir iyimserlikle yorumlayacaklar ve kazanç hanesine yazacaklardır. Bu yolculuğu deneyimlerken lütfen üşenmeyip bizlere de deneyimlerini anlamlı bir şekilde aktarabilirlerse çok memnun olurum =514; Yayların dürüstlüğüne hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var bu dönemde.

 


Sevgiler hepinize!


Yazan Meltem Ersoy 30 Kasım 2012


Bu yazı yükseleni, Ay'ı veya Güneş'i Yay Burcunda olanlar için yazılmıştır.  

 www.astrolojivebiz.com tüm hakları saklıdır - Tasarım: Hatice Çakmak  |  Uygulama: www.teknoakademi.com